top of page
Customer Support Agent

PODPORA

IN VSEBINE

Vabimo vas, da nas obiščete v našem prodajno-razstavnem salonu talnih oblog, kjer:

si lahko ogledate vzorce vseh talnih oblog v naši ponudbi na velikih vzorčnih stojalih;

vam nudimo strokovno svetovanje o vseh tehničnih lastnostih in vgradnji talne obloge;

poskrbimo za točen izračun potrebnih količin materialov in vam jih dobavimo;

vam pomagamo pri izbiri prave talne obloge za vaš dom.

Pred vgradnjo talne obloge lahko nudimo tudi ogled in meritve vašega objekta.

Se sprašujete
kako bodo izgledala
vaša nova tla?

Za lažjo predstavo, vas vabimo, da preizkusite brezplačne programe za vizualizacijo prostora.

Gerflor_showroom.png
objectfloor_showroom.png
Fatra_showroom.png

* Kolekcije Creation 30, Creation 55, Creation 70, Creation 30 Solid Clic, Creation 55 Solid Clic

* Kolekcije Expona Commecial, Expona Domestic, Expona Design

* Kolekcije Fatra Thermowood, Art, Marilo, Fatraclick, Well-click, RS-Click

Da bo vaš korak v vašem domu prijeten in lahkoten, potrebujete kvalitetno talno oblogo in udobne hišne copate, za oboje z veseljem poskrbimo mi.

tapi_hisni_copati_siva.jpg

Estrih mora biti kompakten, suh in brez razpok.

 

Površina na katero ga polagamo pa mora biti ravna, gladka, trdna in čista.

Da dosežemo enakomerno porazdelitev toplote, morajo biti cevi z ogrevalno vodo položene vsaj 35 mm pod površino estriha, sicer lahko pri leseni talni oblogi pospešimo nastajanje rež.

Največja dovoljena vlažnost za polaganje talne obloge je :

  • 1.8 % pri cementnem estrihu,

  • 0.3 % pri anhidritnem estihu.

Protokol talnega gretja za cementni estrih tip A4

 

Po predpisanem 21 dnevnem času mirovanja cementnega estriha (in vsaj 7 dni pri anhidritnem estrihu), lahko postopno zaženemo ogrevalni sistem. V sistem brez nočnih prekinitev dovajamo vodo s konstantno temperaturo po sledečem postopku.

1. dan 

25 oC

2. dan 

30 oC

3. dan 

35 oC

4. dan 

40 oC

5. dan 

45 oC

6. dan 

50 oC

7. dan 

55 oC

8. - 20. dan 

55 oC

21. dan 

50 oC

22. dan 

45 oC

23. dan 

40 oC

24. dan 

35 oC

25. dan 

30 oC

26. dan 

25 oC

Če so ogrevalne cevi vgrajene v srednjo višino estriha – tip estriha A3 (ne direktno na toplotno izolacijo), mora opisanemu postopku po ohladitvi estriha slediti še dodaten kratkotrajen toplotni šok s segretjem estriha do najvišje temperature in ohladitvijo.

Po ohladitvi estriha se lahko izvede meritev vsebnosti preostale gradbene vlage po CM metodi.

Med sušenjem moramo zagotoviti zadostno zračenje, ne sme pa biti prepih. Pred polaganjem talne obloge temperaturo postopoma zmanjšujemo. Dva do tri dni pred začetkom del ogrevanje ugasnemo oziroma vzdržujemo temperaturo v prostoru 18 °C - 21 °C.

Tri dni po pologu talne obloge ponovno zaženemo talno ogrevanje in postopno dvigamo temperaturo, dokler ne dosežemo delovne temperature. Temperatura površine ogrevanega estriha, kjer je položena talna obloga, ne sme presegati 25 °C.

Relativna vlažnost mora biti med 45 in 60 %.

27. dan 

...

... meritev vsebnosti vlage v estrihu po CM metodi.

Estrih polagamo po navodilih in standardih proizvajalca. Lesene talne obloge niso primerne za polaganje na tla z električnim talnim gretjem.

Protokol talnega gretja
polaganje_vinilnih_oblog.jpg
Polaganje vinila – preprosto in hitro

Pravijo, da je vsak začetek težak. Pri polaganju vinila na klik lahko prvo trditev zanikamo.

Vsekakor je potrebno biti pri montaži vinil plošč zelo pazljiv na tehnične zadeve. Nekaj ključnih točk si preberite v nadaljevanju.

Vgradnja vinil plošč

V prvi vrsti, ki bo ob steni, je potrebno odstraniti pero na daljši strani vinil plošč. Za rezanje uporabite oster nož in ravnilo primerne dolžine. Polaganje vinila začnemo v levem kotu sobe. S pomočjo distančnika zagotovimo odmik 3-5 mm od stene. Ploščo vinila vgradimo tako, da pod kotom 25° vložimo pero v utor že položene deske. Ko ploščo vinila položimo na tla, se zaradi klik sistema spajanja deski trdno spojiti. Zadnjo ploščo v vrsti zavrtite za 180° (s vzorcem na zgornji strani), postavite poleg že položene vrste, primerno označite in odrežite višek (upoštevajte dolžino odmika od stene). Odrezano ploščo tako vgradite v vrsto in s tem je pva vrsta končana.

Druga in naslednje vrste

Iz estetskih razlogov poskrbite, da so čelni spoji razmaknjeni za vsaj 30 cm. Poizkusite uporabiti zadnji odrezani kos od prejšnje vrste za začetek nove vrste. Drugo vrsto začnete polagati tako, da ploščo vinila nagnete in potisnete stransko pero v stranski utor prve plošče pod kotom 25°. Med spuščanjem vinil plošče se ta namesti na mesto. Najprej pritrdite drugo ploščo nove vrste na krajši konec že položene plošče. Nadaljujte z nagibanjem obeh plošč (15-20°) in pritiskanjem v stranski utor plošče iz prve vrste. Tako se polaganje vinila nadaljuje naprej.

Zadnja vrsta – zaključevanje polaganja

Za namestitev zadnje vrste, postavite ploščo na vrh prejšnje vrste, s peresom obrnjenim proti steni, dekor je obrnjen navzdol. Že položeno ploščo vinila lahko uporabite kot ravnilo. Ne pozabite ohraniti 3 do 5 mm razmika za dilatacijo.

 

Odrežite ploščo in jo pritrdite na mesto. Podboji in cevi za ogrevanje prav tako potrebujejo nekaj prostora za dilatacijo. Najprej odrežite ploščo na ustrezno dolžino. Nato postavite ploščo poleg njenega položaja, uporabite ravnilo in označite površino, ki jo je potrebno odrezati. Izrežite označeno in pustite potrebno vmesno razdaljo na vsaki strani.

 

Podboj vrat lahko spodrežete tako, da ploščo obrnete z zgornjo stranjo navzdol. Uporabite ročno žago, da odrežete potrebno višino tako, da bo plošča zdrsnila pod okvir.

Tudi pod podbojem je nujno potrebno upoštevanje primerne diletacije. Ko je polaganje vinila zaključena, sledi montaža zaključnih letvic.

Zamenjava poškodovane vinil plošče

Vedno si pustite nekaj rezervnih plošč vinila za primer nepredvidene potrebe po zamenjavi. Če želite zamenjati ploščo, preprosto vzemite oster nož in izrežite poškodovano ploščo le po dolžini in jo vzemite ven. Nato vzemite rezervno ploščo in ji odrežite pero ter utor na daljši strani nadomestne plošče. Pustite pero in utor na krajši strani plošče. Nato jo preprosto vstavite na mesto.

 

Vse te operacije so sicer enostavne za izvedbo za vsakega posameznika, a še vedno so tu strokovno usposobljeni polagalci, ki to opravijo v skladu z navodili za vgradnjo in s tem prevzamete izdelek s polno garancijo. Tako za vinil kot za polaganje.

Polaganje vinila - klik
bottom of page